Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Svårare för kvinnor få skada godkänd

Under 2009 godkändes 23 procent av anmälda arbetsskador från kvinnor, för männen bifölls nästan 40 procent av anmälningarna. Regeringen ska nu utreda varför utfallet är så olika mellan kvinnor och män.

Publicerad: 2010-09-13

Det är Inspektionen för socialförsäkringen som får uppdraget att granska arbetsskadeförsäkringen och om det finns osakliga skillnader i godkännandet av arbetsskadorna. Inspektionen ska också granska de åtgärder som Försäkringskassan genomfört för att skapa en lika behandling för kvinnor och män inom arbetsskadeförsäkringen.
Uppdraget ska redovisas senast den 31 oktober 2011.

Regeringen ger samtidigt ett uppdrag till Statens beredning för medicinsk utvärdering, att följa svensk och internationell forskning om relationen arbetsmiljö och sjukdomar. Syftet är att förse Försäkringskassan med kunskapsöversikter för hantering av arbetsskador.

Publicerad: 2010-09-13

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!