Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Svenska chefer berömmer mest

Sverige är det land där personalen får mest beröm av cheferna, enligt en ny undersökning.

Publicerad: 2013-01-15

Cheferna i Sverige är bäst i Europa på att ge beröm till sin personal. Bara var fjärde europé säger att deras prestation på jobbet uppskattas av de överordnade. I Sverige får fyra av tio erkännande för sina prestationer från chefen.

Det gör att de svenska cheferna är bäst på att berömma. Tätt därefter följder danskar och fransmän. Tyskland är det land där ledningen är sämst på att ge beröm, bara 19 procent av tyskarna uppger att deras arbete uppmärksammas av cheferna.

Men uppmärksamhet från chefen är något som en hel del inte bryr sig om de får eller inte. Av de tre fjärdedelar av européerna som sällan eller aldrig får något erkännande från chefen, säger nämligen en fjärdedel att de inte har något emot det.

Det framgår av en webbenkät från jobbsajten StepStone som 4 400 personer i sju länder besvarat.

•Anställda får mer beröm av andra än chefen. Det visar Arbetsmiljöverkets stora undersökning ”Arbetsmiljön 2011”. Där säger sex av tio svenskar att andra personer än chefen visar uppskattning för ens arbete varje vecka. De andra är t ex arbetskamrater, patienter och kunder.

Bara tre av tio i den undersökningen säger att chefen visar uppskattning för arbetet.

Publicerad: 2013-01-15

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!