Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Svenskar missnöjdast i Norden

Var tionde arbetstagare i Sverige är missnöjd med sin arbetsgivare, enligt en ny undersökning. I de andra skandinaviska länderna har man ett betydligt större förtroende för arbetsgivaren.

Publicerad: 2010-10-12

Det är det internationella bemanningsföretaget Randstad som presenterar en ny undersökning bland anställda i 26 länder.

Elva procent av arbetstagare i Sverige säger alltså att det är missnöjda eller mycket missnöjda med sin arbetsgivare. 69 procent är nöjda eller mycket nöjda, resten är både och.
Sverige hamnar därmed i mitten av listan bland de undersökta länderna. Minst nöjda är japanerna: 23 procent är missnöjda med sin arbetsgivare. Mest nöjda är de anställda i Danmark och Norge.

– Sverige har drabbats ha?rt av den ekonomiska krisen och det har påverkat arbetstagarnas förtroende för arbetsgivarna, sa?ger VD Jeroen Tiel fra?n Randstad Sverige, i en kommentar.

Undersökningen visar samtidigt att återhämtningen av ekonomin får effekt på så vis att allt fler svenskar räknar med att de ska kunna hitta ett nytt jobb om det skulle bli nödvändigt. I Sverige tror också allt fler att de de kommer att byta jobb inom det närmaste halvåret.

Undersökningen Randstad Workmonitor genomförs fyra gånger per år.

Nöjdhetslistan:
Danmark
Norge
Luxemburg
Canada
Holland
Schweiz
Mexico
Belgien
Tyskland
Indien
USA
Australien
Sverige
Spanien
Polen
Tjeckien
Frankrike
Storbritannien
Turkiet
Grekland
Argentina
Italien
Slovakien
Ungern
Kina
Japan

Publicerad: 2010-10-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!