Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Sverige leder samarbete om jobbförmedling

Angeles Bermudez-Svankvist ser en rad utmaningar med uppdraget  i Wapes (World Association of Public Employment Services) och betonar vikten av det internationella samarbetet.

Publicerad: 2012-06-26

Sverige leder samarbete om jobbförmedling

Sverige och Arbetsförmedlingens ordförande Angeles Bermudez-Svankvist ska leda en internationell arbetsförmedlingsorganisation de kommande tre åren.

– Ungdomars möjlighet till arbete, tillgång till rätt kompetens och rörligheten på arbetsmarknaden är frågor jag vill fokusera på under Sveriges ordförandeskap, säger Angeles Bermudez-Svankvist, i ett uttalande.

Wapes bildades 1989 av arbetsmarknadsmyndigheterna i Kanada, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, USA och Sverige tillsammans med FN:s arbetslivsorganisation ILO. Organisationen har 90 medlemsländer med tillsammans över 500 000 anställda. Sverige tar över ordförandeklubban efter Frankrike.

Publicerad: 2012-06-26

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!