Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Ta själv reda på mer om skador i yrket

Nu är det möjligt att söka uppgifter om arbetsskador via nätet. Arbetsmiljöverket har lagt upp en funktion som gör egna sökningar lätta att göra.

Publicerad: 2009-12-16

Satsningen är ett led i Arbetsmiljöverkets uppgift att sprida arbetsmiljöinformation och göra den mer lättillgänglig. Regeringen har bistått med 30 miljoner kronor i extra anslag nästa år för ändamålet.

På Arbetsmiljöverkets webbplats finns sedan tidigare diariet utlagt. Nu är det också möjligt att själv söka uppgifter om anmälda arbetsolyckor och arbetssjukdomar i Arbetsmiljöverkets databas. Det finns uppgifter om yrke, bransch, kön, ålder och län från 2005 och framåt.

Databasen finns här.

•Arbetsmiljöverket finns numera även på Facebook. I skrivande stund har Arbetsmiljöverket samlat nära 1 200 fans på Facebook.

Arbetsmiljöverket på Facebook finns här.

Publicerad: 2009-12-16

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!