Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Tävlingen om bästa jobbidén avgörs på WorkingLife

I kväll på arbetslivsdagen WorkingLife utses vinnaren i Du&jobbets tävling om bästa arbetsmiljöidén 2011. Fem finalister är med i tävlingen.

Publicerad: 2011-10-13

De fem finalisterna är:
•Infranords skyddskommitté och deras idé: ett skydd som gör att stegen inte glider.
•Skellefteå kommuns städavdelning och förslag som underlättar städning, t ex hjul under tunga möbler.
•Hemtjänsten i Haninge som numera använder elcyklar i tjänsten.
•E-handelsföretaget Klarna för insatser att klara många nya medarbetare, bl a förslagsverksamhet.
•Alingsås lasarett för kortspelet Samspelsdialogen.

– Vi är imponerade av allt engagemang som finns på arbetsplatserna för bättre arbetsmiljö. Tanken med tävlingen är att lyfta fram goda initiativ, säger chefredaktör Eva Berlin, Du&jobbet.

•WorkingLife arrangeras för fjärde året och samlar skyddsombud, chefer, fackligt aktiva och forskare. Medverkar gör bland andra arbetsmarknadsminister Hillevi Engström som ska delta i en diskussion om företagens sociala ansvar tillsammans med representanter för myndigheter och näringsliv. Ska företagen ta socialt ansvar? I så fall varför?

•Arbetsmiljöverkets generaldirektör Mikael Sjöberg, nyutnämnd ordförande i Delegationen för jämställdhet i arbetslivet och Försäkringskassans nye generaldirektör Dan Eliasson, är ett par andra som medverkar på WorkingLife på Stockholm Waterfront.

Publicerad: 2011-10-13

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!