Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Testa er julprofil!

Publicerad: 2014-12-10

Vilka slags jobbjulfirare är ni på ert jobb? Går ni kanske systematiskt och säkerhetsmedvetet till väga, gosar ni riktigt in er i julaktigheter, avskyr alltihop eller har ni rentav en normkritisk inställning? Gör vårt jultest!

FÖRBEREDELSE

A. Personalavdelningen skickar redan i augusti ut enkäter för att förvissa sig om att julfirandet genomförs enligt MYS-metoden.  B. Vi ordnar bästaskägg-tävlingar och lösskägg accepteras för allas likvärdiga deltagande.  C. Det tisslas och tasslas tom på omstruktureringsmötet.  D. Vi undersöker om de där röda dagarna i slutet av december inte går att flytta på.

GENOMFÖRANDE

A. Kan tomten fastna med skägget nånstans? Vi gör en snabbkoll.  B. Bästa stunden är när tomten och världens 128 religiösa förgrundsfigurer kommer med julklappar.  C. Alla vill som vanligt vara tomte och Gud nåde den som misslyckats med lutfisken.  D. Vi biter i marsipangrisarna så att de liknar HR-chefen.

JULKLAPPARNA

A. En efterlängtad klapp är den nya psykosociala föreskrift som parterna äntligen enats om.  B. Någon undrar om det verkligen får plats fler träd i den där skogen i Tanzania.  C. Klistermärken med julmotiv till ventilationsrören, med tanke på nästa år.  D. Nisse får leta på lagret efter något lämpligt.

JULVISORNA

A. Vi stämmer upp: ”Var trygg i din arbetsmiljö, alla tomtar”.  B. Julvisor känns exkluderande, hos oss talar vi om helgvisor.  C. Vi sjunger: ”Nu är det jul igen, igen, igen och igen” Igen.  D. Vad är det för fel på Mix Megapol? I hörlurar?

BÄSTA RIMMET

A. BAM-SAM, BAM-SAM, BAM-SAM  B. ”Anna han bakar, så att det smakar”.  C. ”När hög som låg tillsammans stimma och mysa, julljusen skimra och lysa”.  D. ”Julnatten sig sänker…” äh, vi struntar i just det inslaget.

EFTERÅT

A. Skyddsrond för att avlägsna obriserade smällkarameller.  B. Vi stuvar resterna av julskinkan – som för övrigt är vegetarisk – med bovetemjöl.  C. Vi låter girlangerna hänga kvar till påsk.  D. Nyår, och trettondag…Tar det här aldrig slut?

Resultat – SÅDAN ÄR ER JULPROFIL. Svar A ger 4 poäng, B 3 poäng, C 2 poäng, D 1 poäng.

21 poäng och över: Ert julbeteende håller högsta säkerhetsklass, men kanske skulle ni ta lite julledigt?  16-20 poäng: Ni ger uttrycket politiskt korrekt sitt julinnehåll.  10-15 poäng: Ni är riktiga julevänner! Se upp så att ni inte fastnar i girlangerna.  9 och under: Ni inte bara störs av julen – ni riskerar störa julen!

Publicerad: 2014-12-10

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!