Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Trånga fängelser stressar vårdare

De intagna trängs på landets fängelserna och överbeläggningen leder till sämre arbetsmiljö för personalen, enligt en ny enkät från fackförbundet Seko.

Enligt en undersökningen som Seko – Facket för Sevice och Kommunikation – gjort bland sina medlemmar inom kriminalvården så säger mer än varannan att beläggningen på den egna arbetsplatsen är för hög och var tredje tycker att den har ökat det senaste året. Intagna sover på golvet på anstalter och häkten är överfulla, enligt Seko.

Publicerad: 2010-04-19

Enligt enkäten så anser 41 procent av den Seko-anslutna personalen att arbetsmiljön blivit sämre det senaste året. Vid en liknande undersökning ifjol var det 32 procent som tyckte det. 86 procent tycker att stressnivån ökat (59 procent ifjol). Två av tre tycker att den egna avdelningen är så underbemannad att det är ett hot mot säkerheten och 42 procent har blivit utsatt för våld eller hot om våld under det senaste året. En av tre rapporterar inte alla vålds- och hothändelser till ansvariga.

Den aktuella undersökningen är gjord som en webbenkät som 350 medlemmar besvarat.

Publicerad: 2010-04-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!