Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Tre nya ministrar som påverkar arbetslivet

Den nya arbetsmarknadsministern, moderaten Hillevi Engström, är tidigare facklig ombudsman som inte har några planer på att ändra i reglerna om anställningsskydd.

Publicerad: 2010-10-07

Källa: Regeringskansliet

Hillevi Engström gav sin och moderaternas syn på arbetsmiljö och arbetsrätt för Du&jobbet i en enkät inför valet.

Hon förklarade då att partiet inte har några planer på att ändra i lagen om anställningsskydd, Las. Man vill värna om den svenska modellen med fristående parter på arbetsmarknaden och kollektivavtal.

Övriga partier i alliansregeringen vill utöka arbetsgivarens rätt att göra undantag vid uppsägningar om arbetsbrist. Moderaterna säger nej, undantag kan göras från Las, men efter förhandlingar mellan parterna, är partiets linje.

Några förslag på att ändra i arbetsmiljölagstiftningen finns inte heller. Hillevi Engström lyfter fram arbetsmiljöns potential för ökad konkurrenskraft.

Hillevi Engström har tidigare arbetat som polisinspektör, varit fackligt engagerad som ombudsman i Polisförbundet och arbetsmarknadsutskottets ordförande.

•Ny socialförsäkringsminister blir moderaten Ulf Kristersson.

Erik Ullenhag, Folkpartiet, blir integrationsminister och biträdande arbetsmarknadsminister.

Publicerad: 2010-10-07

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!