Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Två dödsolyckor på jobbet hittills i år

Dödsolyckorna på jobbet blir fler. (OBS Bilden har inget samband med olyckorna som redovisas i texten)

Publicerad: 2019-01-04

2019 hann knappt börja innan två människor dog i olyckor på sina arbetsplatser.

Redan tre dagar in på det nya året har det inträffat två dödsolyckor på jobbet

På nyårsdagen avled en lastbilschaufför efter en olycka på ICA:s stora lager i Helsingborg. I samband med lastningsarbete gick en port ner då han kom körande med en truck. Mannen dog av skallskador.

Den 3 januari skadades en entreprenör allvarligt av ett fallande betongblock när han utförde arbete på Södra Cells pappersbruk i Mönsterås. Han avled senare. Det var den andra dödsolyckan på bruket på kort tid. I november 2017 brännskadades en maskinförare så svårt att hans liv inte gick att rädda.

Enligt statistik från Arbetsmiljöverket avled 48 personer i arbetsolyckor under 2018. Efter många år med en sjunkande trend har dödsolyckorna blivit fler de senaste åren. 2015 var antalet döda i olyckor 34, 2016 var antalet 37 och 2017 var antalet 44.

Publicerad: 2019-01-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!