Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Unga bygger skola i Laos

Svenska volontärer ska under hösten bygga en skola i Laos. Bakom projektet står två unga entreprenörer som startat organisationen World Volunteer.

Publicerad: 2011-08-04

Volontärorganisationen World Volunteer startades 2008 av Jesper Lejfjord och David Jonsson, ekonomistuderande vid Stockholms universitet, som arbetat med olika volontärinsatser i Laos.

Det nya projektet ”Bygg en skola” syftar till att hjälpa minoritetsbefolkningen i norra Laos. I byn Honglerk, vars befolkning tillhör Akha-stammen, en av landets 49 minoriteter, ska svenska ungdomar göra det möjligt för nära 100 barn att få gå i skola. Verksamheten ska sedan utökas i Asien.

Skolan byggs i samarbete med det laotiska utbildningsministeriet, FN-organet mot brott och narkotika (UNODC) och en lokal eko-turistbyra?, Tiger Trail.

Publicerad: 2011-08-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!