Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Unga gruvarbetare får dålig introduktion

LKAB brister i hur man introducerar och handleder unga gruvarbetare i jobbet. Därför löper de ökad risk att skada sig allvarligt. Det menar Arbetsmiljöverket efter en inspektion i LKAB:s gruva i Kiruna.

Publicerad: 2011-07-28

Inspektionen ingick i Arbetsmiljöverkets satsning på att undersöka arbetsmiljön för anställda mellan 16 och 24 år. Arbetsmiljöinspektören Håkan Sandström säger till Dagens Arbete:

”De kände inte till alla risker, var inte medvetna om hur jobbet skulle göras och vad som skulle kunna hända.”

Gruvan är en riskfylld arbetsmiljö, både under och ovan jord, fortsätter Håkan Sandström. Detta stärker kraven på en fullgod introduktion.

LKAB ska senast den 15 september redogöra  för vilka åtgärder de tänker vidta för att rätta till bristerna i introduktion och handledning av unga anställda. Företaget meddelar attt man tar Arbetsmiljöverkets synpunkter på största allvar, och att man redan har börjat ta tag i de problem som påpekats.

Publicerad: 2011-07-28

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!