Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Unionen: Mer kompetensutveckling krävs

Var tredje tjänsteman är osäker på om deras kompetens räcker för att få ett nytt jobb. Det visar en enkät bland fackförbundet Unionens medlemmar. Undersökningen visar också att endast fyra av tio medlemmar fått kompetensutveckling det senaste året.

Publicerad: 2011-07-06

Bristande kunskaper minskar rörligheten på arbetsmarknaden, skriver Unionen i ett pressmeddelande. Man vill att stat, arbetsgivare och arbetstagare tillsammans ska etablera ett system för kontinuerlig kompetensutveckling. Det bör vara skattemässigt fördelaktigt för företagen att reservera medel till framtida utbildningar, vilka kan användas i tider med lägre produktionsaktivitet.

Undersökningen visar vidare att en av fem tjänstemän anser att hela deras kompetens inte tas tillvara. Åtta av tio är motiverade att lära sig nytt och utvecklas på jobbet.

– När det går bra för företagen är det dags att investera för ett kompetentare Sverige, säger Unionens förste vice ordförande Peter Hellberg i pressmeddelandet.

Publicerad: 2011-07-06

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!