Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Upptäck kreativiteten, arbetsgivare!

Publicerad: 2013-08-08

Det finns många outnyttjade kreativa idéer hos de anställda. Det anser sju av tio tillfrågade i undersökningen Manpower Work Life.

Mer än hälften anser att arbetsgivarna inte främjar kreativiteten hos de anställda. Över 80 procent  tror att trivsel och lönsamhet skulle påverkas positivt om detta skedde. Mer kreativa chefer skulle vara lika gynnsamt.

Enligt arbetslivspanelen är de viktigaste faktorerna för ökad kreativitet att ledningen uppmärksammar medarbetarna, utformar bra system för att ta tillvara idéer, ger medarbetarna möjlighet att driva egna förslag vidare och  tillfälle att jobba i team. Mindre viktigt bedömdes t ex gemensamma fikapauser vara  – något som dock förekom mer ofta än övriga faktorer.

”Undersökningen visar på en förbättringspotential som många arbetsgivare missar i dag”, kommenterar Lars Forseth, vd för ManpowerGroup Sverige, i en kommentar. Han tycker att chefer ska uppmuntra och ta vara på nya idéer och förslag.
Manpower Work Life låter närmare 20 000 personer regelbundet svara på frågor om arbetslivet.

Testa hur kreativa ni är i nästa nummer av Du&jobbet!

Publicerad: 2013-08-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!