Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Uttråkad stämde sin arbetsgivare

Publicerad: 2016-05-10

För tråkigt på jobbet? I Frankrike kan det leda till att arbetsgivaren blir stämd.

Den 44-årige Frédéric Desnard har gått till domstol med sitt fall. Det första av sitt slag i Frankrike,   enligt The Guardian.

Mannen hade ett chefsjobb i ett parfymföretag som han blev uppsagd ifrån för 18 månader sedan. I fyra års tid försökte arbetsgivaren frysa ut honom, hävdar mannen. Antingen hade han för lite att göra eller också fick han arbetsuppgifter som var okvalificerade och som inte motsvarade det han skulle jobba med. Arbetet var så trist att han blev utmattad och uttråkad. Det blev en ”nedstigning i helvetet”, som liknade en utmattningsdepression. ”Jag skämdes för att få betalt för att göra ingenting”, uppger mannen.

Han använder termen ”bore out” – uttråkad, för att beskriva sitt lidande. Alltså motsatsen till ”burn out” – att bli utbränd.

Hans krav på arbetsgivaren i ersättning är cirka 3,3 miljoner svenska kronor.

  • Att ha ett trist jobb kan drabba många, enligt studie.

Publicerad: 2016-05-10

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!