Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Var fjärde struntar i lagkrav om jämställdhet

Var fjärde arbetsplats struntar i lagens krav om jämställdhets- och likabehandlingsarbete. Samtidigt uppger bara 25 procent att alla har lika rättigheter och möjligheter på deras arbetsplats.

Publicerad: 2011-10-14

Det visar en ny enkät från Tema Likabehandling, som har besvarats av drygt 1300 personer.

Undersökningen, som genomfördes i september 2011, visar att det är mycket som återstår för att nå likvärdig behandling i arbetslivet.

Det är främst på grund av kön (21 procent) och ålder (21 procent) som personer får sämre chanser på arbetsplatserna, enligt enkäten. Av de som har svarat har flest (31 procent) valt ”annat” som orsak till sämre chanser i arbetslivet – i stället för någon av de sju lagstadgade diskrimineringsgrunderna. Frisvaren, som följer denna fråga, ger en fingervisning om vad detta ”annat” kan vara – i många fall utbildningsbakgrund, klass och tjänstens status.

•Läs mer här.

Publicerad: 2011-10-14

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!