Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Var tredje kollar jobbmejlen hemma

Publicerad: 2015-05-12

Allt fler tar med sig jobbet hem. Var tredje kollar ofta jobbmejlen utanför ordinarie arbetstid och var femte använder internet i jobbsyfte dagligen hemifrån.

Enligt en undersökning från Lunds universitet har antalet människor som jobbar hemifrån mångdubblats de senaste tio åren. Drygt hälften av alla företag har idag anställda som i större eller mindre utsträckning använder sig av hemmet som arbetsplats, enligt forskarna Mikael Ottosson och Calle Rosengren.

I projektet ”Ska du gå hem redan?” har 1500 personer fått svara på en webbenkät om arbetstider och arbetsmiljö. Studien är ännu inte avslutad men några resultat är klara:

•23 procent instämmer helt eller delvis i påståendet att ”Jag förväntas vara tillgänglig och svara på mobil och mejl utanför arbetstid”.

•31 procent instämmer helt eller delvis i påståendet ”Jag kollar ofta min jobbmejl efter ordinarie arbetstid”.

•18,6 procent använder internet dagligen för att arbeta hemifrån. 42,8 procent gör det aldrig.

Publicerad: 2015-05-12

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!