Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Vårdpersonal hängs ut på nätet

Det blir allt vanligare att föräldrar filmar förlossningar, och även andra besök på barnsjukhus. Filmklippen läggs ibland ut på internet, då och då med elaka kommentarer om vårdpersonalen.

Publicerad: 2010-08-04

Sjukhusen måste skaffa sig rutiner för hur frågan ska hanteras, kräver Arbetsmiljöverket.

I maj gjorde Arbetsmiljöverket och Socialstyrelsen en inspektion på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Vid detta tillfälle berättade personal om hur stressade de kände sig när föräldrar och andra anhöriga filmar inne på sjukhuset. Det händer att filmklipp läggs ut på nätet.

Ofta kommenteras vårdpersonalens insatser. Ibland hyllas de, ibland sågas de. Arbetsmiljöverket kräver nu att sjukhusledningen tar tag i problemet.

Torben Vincentsen, biträdande sektionschef vid Arbetsmiljöverkets stockholmsdistrikt, säger till nättidningen Vårdfokus att det måste finnas en policy för hur personalen ska agera när anhöriga vill filma.
– Personalen ska känna sig trygg och veta vad de har rätt att göra.

Publicerad: 2010-08-04

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!