Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Vart fjärde företag möts på distans

Ett av fyra företag har en miljöpolicy som innebär att man ska välja telefon- eller videomöten framför fysiska möten som innebär resor.

Det framgår av en ny undersökning från Statistiska centralbyrån, SCB.
Enligt rapporten ”IT-användning i företag 2009” så säger ett av fyra företag, med fler än tio anställda, att de har en miljöpolicy som innebär att man ska välja annat än fysiska möten som innebär resor. Personalen ska i stället träffas via telefon-, webb- eller videomöten.
En sådan policy är vanligast i finanssektorn och bland informationsföretag. Minst vanligt inom hotell och restaurang samt byggbranschen.

Publicerad: 2010-01-19

Fyra av tio företag har en policy om att minska energiförbrukningen vid IT-användning, t ex genom krav på att datorn stängs av efter arbetsdagen eller minskade utskrifter. Lika många har personal som regelbundet distansarbetar.
Det innebär att andelen företag där anställda arbetar på distans inte har ökat under de senaste fem åren.

Publicerad: 2010-01-19

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!