Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Verket får pengar mot våld på jobbet

Arbetsmiljöverket får fortsatt anslag för att förebygga hot och våld i arbetslivet.

Publicerad: 2011-02-25

Regeringen satsar 3, 2 miljoner kronor under 2011 för att Arbetsmiljöverket ska fortsätta den satsning mot hot och våld som genomförts de två senaste åren.

I Arbetsmiljöverkets uppdrag ingår att ta fram en kunskapsöversikt om hot och våld i vård och omsorg.
Arbetsmiljöverket ska också kartlägga våldsriskerna i skolan och kartlägga området kopplat till offentlig personals tjänsteutövning.

•I sitt budgetunderlag till regeringen för perioden 2012-2014 skriver Arbetsmiljöverket att hot och våld i arbetslivet ökat. Verket ser det som ett prioriterat område de närmaste åren.

Arbetsskadorna ökade förra året, efter flera års minskning. Arbetsmiljöverket begär därför ökade resurser, bland annat fler inspektörer. Verket hänvisar till FN-organet ILOs rekommendation om att det ska finnas 1 arbetsmiljöinspektör per 10 000 anställda. Sverige har i dag cirka 0,7 inspektörer per 10 000 anställda.

Publicerad: 2011-02-25

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!