Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Vi vill hinna göra jobbet bra!

Över hälften av dem som svarat på Du&jobbets undersökning blir stressade av att inte hinna göra en så bra insats som de önskar. Läs topplistan över det som stressar flest.

Publicerad: 2011-06-01

Du&jobbet presenterar listan över arbetslivets värsta stressfaktorer. 57 procent av de knappt 2 700 personer som deltog i undersökningen valde alternativet ”att inte hinna göra ett så bra jobb som jag önskar”. Nästan lika många, 55 procent, stressas av att ha för många uppgifter.

På tredje plats på stresslistan kom teknikkrångel, med 47 procent. Annat som stressade relativt många var konflikter i arbetsgruppen, omorganisationer och att behöva göra flera saker samtidigt.

Bella Stensnäs, psykolog på Stressmottagningen i Stockholm, konstaterar att det finns sjuka arbetsplatser där det ställs höga krav på individen samtidigt som människor har litet inflytande över de egna uppgifterna. Det finns också individer som inte klarar av att anpassa sin strategi efter minskade resurser.

– Man lägger in femmans växel i stället för att göra saker lite halvdant.

När det gäller teknikkrångel menar Jonas Söderström, expert på it och arbetsmiljö, att problemen ofta underskattas och görs till individproblem, i stället för att man seriöst tar upp det som en del i arbetsmiljöronder.

Läs hela artikeln i Du&jobbet nr 5!

Här är det som stressar mest:

De 2699 personer som besvarade frågan fick välja max fem av ovanstående alternativ.

Publicerad: 2011-06-01

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!