Du&jobbet har bytt namn!

Allt om arbetsmiljö logga
Nyheter

Vision ger stöd till mobbade

Fackförbundet Vision erbjuder samtalsstöd för medlemmar som mobbats på sin arbetsplats.

Publicerad: 2013-01-08

Bakgrunden till förbundets agerande är uppgifter som visar att var tionde anställd säger att de utsatts för kränkande särbehandling på jobbet.

Många blir sjuka av relationerna med arbetskamrater och chefer på jobbet. Förra året anmälde omkring 700 personer en arbetssjukdom orsakad av sådana problem. Framför allt drabbas kvinnor i vård och omsorg. Läs Du&jobbets lista över yrkena som har sämst relationer på jobbet.

Enligt Vision är förbundet den första svenska fackliga organisation som erbjuder professionellt samtalsstöd till utsatta medlemmar. Målet är att förebygga lidande och sjukskrivningar. Förbundet har också tidigare krävt en lag som förbjuder trakasserier i arbetslivet.

Vision tror att behovet är stort. Erbjudandet kommer inte att ha någon koppling till arbetsgivaren, utan medlemmarna ska genom stödet kunna prata med utomstående kuratorer och psykologer i dessa känsliga frågor.

Samtalsstödet sker i samarbete med Förenade Liv och ska pågå under 2013.

Publicerad: 2013-01-08

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!