Allt om arbetsmiljö logga
TEMA

Tema: Reflektera för återhämtning

ÅTERHÄMTNING Kollegial handledning är en metod för att skapa återhämtning på arbetstid, genom att reflektera tillsammans. Här finns Allt om arbetsmiljös artiklar på temat samlade.

Text : Ann Patmalnieks

Publicerad: 2024-06-20

Kollegorna Mats Johansson, Samuel Heikkinen, Lasse Ekwall och Sargon Manoufar träffas för att reflektera. Foto: Ann Patmalnieks

Reflektion under arbetstid kan bidra till återhämtning. Här är artiklarna som berättar hur det går till.

Del 1: PRAKTIK Genom att reflektera tillsammans med kollegorna blir det lättare att släppa jobbet när man går hem. Det vet arbetsledarna på arbetsmarknadsenheten AMA, som fått prova metoden kollegial handledning.

Del 2: FORSKNING Återhämtning på arbetstid är en bristvara, säger forskaren Henrik Loodin. Avsatt tid för reflektion kan råda bot på det.

Del 3: METOD I yrken med nära kontakt med människor kan gemensam reflektion bidra till bättre hälsa. Därför satsar Eskilstuna kommun på kollegial handledning.

Foto: Ann Patmalnieks

Publicerad: 2024-06-20

Så här jobbar vi på Allt om arbetsmiljö med journalistik. Redaktionen är oberoende från vår ägare och vi arbetar opartiskt. Vi stödjer inte något politiskt parti eller organisation och vi tar inte ställning. Det vi publicerar ska vara sant och ha hög kvalitet.

Mest lästa

Tipsa redaktionen

Prenumerera ikon

Missa inget

Få de viktigaste nyheterna som rör arbetsmiljön sammanfattat varje vecka. Testa vårt premiumbrev kostnadsfritt!